Fyra underskattade

I det här inlägget har jag valt att lyfta fram fyra relativt unga band och artister jag upptäckt de senaste månaderna. Fyra band och artister som, trots sin lysande talang, knappt får någon som helst uppmärksamhet i media. Särskilt inte i Sverige. Det är också musik jag är övertygad om att gemene 482-läsare kommer att tycka mycket om. Varsågoda!


Christian Wallowing Bull

– Till råa, nakna och kärva musikaliska arrangemang förtäljer Wyoming-sonen Christian Wallowing Bull fenomenala berättelser om hur det är att vara urinvånare – och människa – i USA idag. För fans av Steve Von Till, David Eugene Edwards och Benjamin Tod.

Börja med att lyssna på: ”ghost” och ”Hostiles


Esben and the Witch

– Berlinbandet Esben and the Witch varvar goth med shoegaze och vemodig drömpop, och har slagit sig till ro i den svärtade, regnpiskade delen av mitt hjärta. Där trivs de ihop med Chelsea Wolfe, Marissa Nadler och Anna von Hausswolff.

Börja med att lyssna på: ”The Fall of Glorieta Mountain” och ”Marking the Heart of a Serpent


Eagle Rock Gospel Singers

L.A. är inte bara glitz, glamour och dekadens. Därifrån kommer också Eagle Rock Gospel Singers – det kanske mest imponerande sakrala bandet just nu. Med inspiration från soulen, countrymusiken och bluesen skapar de gåshudsframkallande gospel om tidens slut och om hoppets räddning. För fans av klassiska gospelgrupper som The Blind Boys of Alabama, såklart, men också Thåströms och Nick Caves mullrande industrigospel.

Börja med att lyssna på: ”I Will Rise” och ”Into Wine


Brigitte Calls Me Baby

– Strunta i det urfåniga bandnamnet – detta är storartad musik och gitarrpop så fantastisk att man för en stund glömmer av hur gärna man vill att Morrissey och Marr ska återförenas. De jangliga gitarrerna är Johnny Marr rakt av och i sången och dramat bor Morrisseys trumpna ande hyresfritt. Men här finns också tydliga spår av Elvis Presley, Roy Orbison och Billy Fury. Ja, ni hör ju själva. BCMB är ett måste.

Börja med att lyssna på: de har bara släppt tre låtar, så lyssna på allt. Men kanske lite extra på ”Eddie, My Love” och ”You Are Only Made of Dreams”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s